Contact: +32 (0)470 12 93 94

Romantisch Brugge

  • De Spiegelrei is een romantisch plekje net buiten het toeristische centrum van Brugge. Op wandelafstand ligt Café Vlissinghe, het oudste café van Brugge dat in 2015 zijn 500 jaar bestaan viert. Een aanrader voor wie wil genieten van een lokaal biertje in een prachtig historisch interieur!  Wil je je geliefde verrassen, verwennen of  ten huwelijk te vragen in het Venetië van het Noorden? Bekijk dan zeker eens het ‘Romantisch Brugge’ arrangement op www.bb-emma.be!
  • De stadspoorten van Brugge werden gebouwd in drie fasen. In de eerste fase gaven vier bruggen via vier stadspoorten toegang tot een tiende eeuwse grafelijke burcht (nu de huidige Burg). De Blinde Ezelbrug was de brug aan de Zuidpoort. De naam van het Blinde Ezelstraatje tussen de huidige Burg en de Vismarkt zou verwijzen naar de gewoonte om ezels te blinddoeken die in de tredmolen van een mouterij moesten stappen en zo te verhinderen dat ze duizelig zouden worden.
  • Verscholen tussen de Vismarkt en de Burg, is de Groenerei een prachtig stukje Brugge. Deze waterloop maakte deel uit van de eerste stadsomwalling en alhoewel te midden van de Brugse ‘Gouden Driehoek’, een rustig, groen romantisch straatje met mooi zicht op de achtergevels van eeuwenoude gebouwen. Als je geluk hebt, kan je de beroemdste hond van Brugge, Fidèle, languit op de vensterbank zien soezen! Benieuwd naar meer verrassende plekjes? Tips vanuit het hart van de stad vind je bij B&B Emma in Brugge!
  • Onder impuls van Burgemeester Frank Van Acker, werd de Brugse binnenstad grondig gerenoveerd waarbij de auto (van Acker had zelf geen rijbewijs) plaats moest ruimen voor fietser en voetganger en het asfalt door kasseien werd vervangen.  Hij was jarenlang de sterke man van de socialistische beweging in Brugge. Zijn inzet voor de milieuproblematiek werd door de Bruggelingen sterk gewaardeerd en bekroond met een mooi borstbeeld op één van de authentiekste plekjes in Brugge, de Vismarkt.

Geen stad sprookjesachtiger dan Brugge om samen een romantische tijd te beleven. Zwanen op de reitjes, middeleeuwse kronkelstraatjes en geplaveide pleintjes geven de stad een sfeervol cachet. Geniet van een romantisch boottochtje, verfijnd tafelen bij 3-sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet of in één van de vele gezellige topbistro’s, degusteer beroemde bieren in stadsbrouwerij De Halve Maan of een authentieke kroeg. Proef chocolade van ambachtelijke makers. Slenter in alle rust door de verkeersluwe straten. Rust uit op een bankje in één van de verrassende koesterplekjes omringd door prachtige historische gebouwen. Of maak een strandwandeling want de kust is vlakbij! Wil je je geliefde eens verrassen, verwennen of ten huwelijk vragen in het Venetië van het Noorden? Dan is ons 'Romantisch Brugge' arrangement de perfecte manier!