Contact: +32 (0)470 12 93 94

Voetbal in Brugge

  • Een echte Bruggeling is supporter van Cercle Brugge. Ik dus ook. Groen-Zwart zit in ons DNA. Cerclesupporters zijn verbroederd met de supporters van traditieploegen als Royal Football Club de Liège (stamnummer 4) en Royale Union Saint-Gilloise (stamnummer 10). Wil je de unieke sfeer eens meemaken? Check het ‘Voetbal in Brugge’ arrangement op www.bb-emma.be. Ik zorg ervoor dat de tickets klaarliggen en verwelkom je van harte!
  • Cercle Brugge is met stamnummer 12 één van de oudste nog actieve voetbalploegen van het land. Ze deelt het Jan Breydelstadion met stadsgenoot Club Brugge. Cercle is de ploeg van de Bruggelingen. Club haalt betere resultaten en trekt supporters aan van ver buiten de provinciegrenzen. Voetbalgek? Houd je van traditieploegen? Wil je graag eens meegaan naar een thuiswedstrijd van Cercle? Groundhoppers zijn bijzonder welkom in B&B Emma in hartje Brugge. Check ons voetbalarrangement op www.bb-emma.be!
  • Cercle Brugge won 2 maal de Beker van België, de laatste keer in 1985. Groen-Zwart had een sterke ploeg met Georges Leekens als trainer en spelers als Courant, Kooiman, Krnčević en Ukkonen. Andere bekende oud-Cerclespelers zijn Kalusha, Buffel, Claeys, De Sutter, Karačić, Weber, Munteanu, Musonda, Hasi, Benny Nielsen, Morten Olsen, Selymes, Soren Skov, Jules Verriest..  Ontdek het voetbalarrangement van B&B Emma in hartje Brugge en kom eens proeven van de unieke sfeer!
  • Zoals de naam doet vermoeden, is dit een super sympathiek volkscafé naast het Jan Breydelstadion. Echte supporters verkiezen dit populair café boven een pint in het stadion. Ik supporter al meer dan 30 jaar voor Cercle Brugge. Wil je graag eens met mij en mijn vrienden een wedstrijd bijwonen? Ik stel je graag aan hen voor! Ik run ook een B&B in het historische centrum, check het ‘Voetbal in Brugge’ arrangement op www.bb-emma.be!
  • De stadsderby tussen Cercle Brugge en Club Brugge wordt hoofdzakelijk rond het plein betwist. Het gaat hem allemaal om het Brugse karakter. Omdat een echte Bruggeling voor Cercle supportert, is dit steeds het hoofdonderwerp. De tifo’s van de Cercle fans zijn altijd heel direct, zoals ‘Welkom in Brugge’, als een sneer naar de Club Brugge supporters. Wil je de unieke voetbalsfeer in Brugge eens meemaken, check het voetbalarrangement op www.bb-emma.be!
  • In 2003 promoveerde Cercle Brugge na 6 seizoenen naar de Eerste Klasse van de Belgische competitie. De ploeg werd gehuldigd op de Markt in aanwezigheid van een massa supporters. In 2015 degradeerde Groen-Zwart opnieuw. Leuk evenwel zijn de wedstrijden tegen Royale Union Saint-Gilloise (stamnummer 10) en Rafc (stamnummer 1)! Houd je van groundhopping en wil je mij en mijn Cerclevrienden vergezellen naar een wedstrijd? Check het ‘Voetbal in Brugge’ arrangement op www.bb-emma.be!

2 juni 1985. Die dag vergeet ik nooit. Ik ging voor de allereerste keer met mijn vader naar een wedstrijd van Cercle Brugge kijken. We versloegen KSK Beveren in de finale van de Beker van België. Wat een match! Alleen maar strafschoppen. Paul Courant maakte in de negentigste minuut gelijk vanop de stip, 1-1. Het vervolg van de wedstrijd zou er ook door beslist worden. Nadat Frank Neve koeltjes de 4-4 binnengeschoven had, was het de beurt aan Paul Lambrichts. Hij knalde de bal tegen de deklat en het feestje kon beginnen! Ik was tien jaar en zo onder de indruk van de sfeer. Vanaf die dag werd ik een Cerclist. Ik miste geen enkele match. Heerlijke avonden heb ik meegemaakt, met de maten op verplaatsing en de vele verbroederingen achteraf in het plaatselijke café, in het bijzonder met de supporters van RFC Liège, Royal Antwerp FC en Royal Union Saint-Gilloise. Allemaal traditieploegen zoals Cercle. In 2005 werd ik Commercieel Manager van de ploeg. Vorig seizoen degradeerden we terecht naar de Tweede Klasse. Het wordt een seizoen bezinnen en terug bouwen aan de toekomst. Maar mijn ploeg in de steek laten? Nooit. Het wordt zelfs genieten met Royal Antwerp FC en Royal Union Saint-Gilloise als tegenstanders. Brugge is dus meer dan enkel een prachtige historische stad. Het is een stad met uniek sportief erfgoed die twee traditieploegen in hetzelfde stadion herbergt. Even voetbalgek als ik? Fan van traditionele voetbalploegen? Goesting om eens mee te gaan naar een wedstrijd van Cercle Brugge? Om vooraf met mijn vrienden in café In De Vriendschap een pint te pakken en dan samen af te zakken naar het stadion? Of wil je liever een wedstrijd bijwonen van Club Brugge? Kom bij ons logeren en check ons 'Voetbal in Brugge' arrangement. We leiden je graag rond!