Contact: +32 (0)470 12 93 94       

Cercle Brugge – RFC Liège: 25 jaar vriendschap

  • Zaterdag 22 augustus speelden Cercle Brugge en RFC Liège tegen elkaar in de vijfde ronde van de Beker van België 2015. Voorafgaand aan de wedstrijd was door supportersvereniging Vak 213 een vriendschappelijke voetbalwedstrijd georganiseerd. Het was een blij weerzien met de vrienden uit Luik met wie we reeds 25 jaar verbroederd zijn. Groundhopper en zin om eens met ons mee te gaan naar een traditiewedstrijd? Check het ‘Voetbal in Brugge’ arrangement op bb-emma.be. We leiden je graag rond!
  • Vijfentwintig jaar geleden, na de wedstrijd RFC Liège – Cercle Brugge raakten beide supporterskernen met elkaar bevriend. Deze bijzondere broederschap werd naar aanleiding van de onderlinge bekerconfrontatie in de vijfde ronde van de Croky Cup nog eens in de verf gezet en door de pers met veel positieve commentaren beloond! Fan van groundhopping? Zin om eens met Cerclesupporters op stap te gaan? Check het ‘Voetbal in Brugge’ arrangement op bb-emma.be. We leiden je graag rond!
  • Niet slecht voor een ploeg uit de Derde Klasse B van de Belgische Voetbalcompetitie, met zo’n 650 supporters de verplaatsing naar Brugge maken. Het was dan ook een bijzondere match, waarbij niet enkel de 16de finale van de Belgische Beker 2015 op het spel stond, maar eigenlijk vooral de onderlinge vriendschap gevierd werd, die al meer dan 25 jaar duurt. Houd je van traditiewedstrijden en wil je eens een wedstrijd in Brugge bijwonen? Het ‘Voetbal in Brugge’ arrangement van B&B Emma regelt alles voor jou!
  • De wedstrijd tussen Cercle Brugge en RFC Liège van zaterdag 22 augustus 2015 was meer dan zomaar een doorsnee bekermatch. De supporters onderhouden een bijzondere vriendschapsband die al meer dan 25 jaar duurt. Voor de gelegenheid hadden enkele ‘founding fathers’ een bijpassende sjaal laten maken. De volgende generatie zorgde voor schitterende tifo’s en een sympathiek onthaal voor de wedstrijd. Zin om eens te komen groundhoppen in het groene Brugge? Check het ‘Voetbal in Brugge’ arrangement op bb-emma.be!
  • De supporters van Cercle Brugge en RFC Liège zijn al meer dan 25 jaar met elkaar verbroederd. Sinds dit seizoen heeft RFC Luik (stamnummer 4) opnieuw een eigen stadion, nadat hun oude stadion in het seizoen 1994/1995 afgebroken werd. Dat werd gevierd met een onderlinge vriendschappelijke wedstrijd in hun nieuwe stadion in Rocourt. Voor de wedstrijd verzamelden de supporters in Café Sang & Marine. Groundhopper en zin om eens met ons op stap te gaan? Check het voetbalarrangement van B&B Emma!
  • Houd je er net als ik van om wedstrijden van oude ploegen bij te wonen en te verbroederen met hun supporters? Brugge is gezegend met uniek sportief erfgoed: twee eeuwenoude ploegen in hetzelfde stadion. Als supporter van Cercle Brugge, heb ik een ‘Voetbal in Brugge’ arrangement uitgewerkt voor mijn B&B. Ik zorg voor de tickets en je bent bijzonder welkom om met mij en mijn vrienden mee te gaan naar de wedstrijd. Check het ‘Voetbal in Brugge’ arrangement op bb-emma.be!

Vijfentwintig jaar vriendschap, dat is wat je een zilveren huwelijk zou noemen. Een gelukkig huwelijk dat nog steeds goed standhoudt. Zaterdag zagen we onze Luikse vrienden terug naar aanleiding van de vijfde ronde van de Beker van België 2015. Een wedstrijd waar elke Cerclist en Luikenaar naar uitkeek! Toen Cercle een week eerder RUW Ciney uit de vierde ronde wipte, ging het tussen Luik of Roeselare als volgende tegenstander. Iedereen hoopte natuurlijk Luik. En zo geschiedde want ze versloegen Roeselare in de strafschoppenreeks met 4-2 (2-2 n.v.). Onmiddellijk werden door Vak 213 de voorbereidingen aangevat voor deze bijzondere ontmoeting: voor de wedstrijd zouden de supporters onderling een wedstrijdje afwerken om dan samen naar de tribunes af te zakken. De Luikenaars wonnen het vriendschappelijke partijtje met 3-4, Cercle ging met de winst lopen later op de avond, 2-0. Na afloop van de wedstrijd liepen de spelers van beide ploegen verschillende ererondjes en allemaal werden ze getrakteerd op luid applaus van alle aanwezigen.
De vrienden van weleer terugzien, is telkens terug een feest. Met 650 waren ze naar Brugge afgezakt en in hun supportersvak maakten ze sfeer van begin tot eind. Het zijn supporters die, net als wij, niet alleen zingen als we winnen maar onze ploeg van begin tot eind aanmoedigen. Wij komen voor de kleuren, ons stamnummer, de vrienden en de derde helft. RFC Liège is met stamnummer 4 de oudste Waalse ploeg (gesticht in 1892), Cercle met stamnummer 10 (1899) een gevestigde waarde in de hoogste regionen van de Belgische voetbalcompetitie. De laatste 20 jaar verging het onze vrienden niet zo goed. Financiële problemen en de afbraak van hun vertrouwde stadion in Rocourt (om plaats te maken voor een bioscoopcomplex) deed de ploeg afdwalen naar Tweede, Derde en Vierde Klasse. De wedstrijden werden jaar na jaar in verschillende stadions (Eupen, Sclessin, Tilleur, Verviers, Ans en Seraing) afgewerkt. Maar er schijnt opnieuw licht in de tunnel! De supporters bleven al die tijd stamnummer 4 trouw; vorig seizoen werd de ploeg kampioen in Vierde Klasse en sinds dit seizoen hebben ze terug hun eigen stadion in Rocourt. Iets waar wij Cerclisten ook van dromen. Een eigen stadion, ver weg van de blauwe. De plannen liggen op tafel maar zicht op een verhuisdatum is er voorlopig nog niet. Aux amies Liégeois: je vous souhaite une excellente saison en Division 3B! Et à bientôt, lors du match contre le Seraing le 6 septembre, nous venons boire un verre à Sang et Marine! Leve Cercle! Forza Liège!