Contact: +32 (0)470 12 93 94       

Het Grootseminarie van Brugge

  • Buiten de betreden paden van Brugge: het Grootseminarie
  • Buiten de betreden paden van Brugge: het Grootseminarie
  • Buiten de betreden paden van Brugge: het Grootseminarie
  • Buiten de betreden paden van Brugge: het Grootseminarie
  • Buiten de betreden paden van Brugge: het Grootseminarie
  • Buiten de betreden paden van Brugge: het Grootseminarie
  • Buiten de betreden paden van Brugge: het Grootseminarie
  • Buiten de betreden paden van Brugge: het Grootseminarie
  • Buiten de betreden paden van Brugge: het Grootseminarie

Begin vorig jaar ben ik gestart met de gidsenopleiding in Brugge. Die duurt in totaal drie jaar. Bij de start van het tweede jaar kregen we de opdracht om in team een werkstuk te maken over een onderwerp naar keuze. Wij kozen voor 'Pelgrimage in Brugge', op aangeven van een medecursist die al tweemaal een stuk van de tocht naar Compostela aflegde. Een roeping die ik ook al een tijdje voel maar waarvoor de tijd nog niet rijp is (geweest). Het onderwerp is me dus zeer genegen en in mijn zoektocht naar relevant bronnenmateriaal, werd ik deze morgen hartelijk ontvangen door de bibliothecaris van het Grootseminarie van Brugge, Rony Garez. Het Grootseminarie is enkel te bezoeken met een gediplomeerde gids, en de bibliotheek op aanvraag. Een unieke gelegenheid dus om niet alleen unieke boeken te raadplegen maar ook om een kijkje achter de schermen te nemen. Ik deel jullie graag de foto's! En o ja, binnen de contouren van ons thema, ga ik me verdiepen in het logiesaanbod voor doorreizende pelgrims in de Middeleeuwen. B&B's avant la lettre dus! Voor meer impressies, verwijs ik jullie graag door naar mijn Facebookpagina, B&B Emma Brugge.